Groene aanslag, ongevraagd komt het elk jaar terug...

We kennen het allemaal: gladde terrassen na de winterperiode, een gevaarlijke toestand! Algen en wieren zijn hier de oorzaak van. We kunnen ze dan ook best verwijderen vooraleer er zich gevaarlijke slippartijen voordoen.

Edialux ontwikkelde hiertoe het product For Green. Deze groenreiniger verdelgt in een mum van tijd aanwezige uitgroei van algen en wieren, en biedt bovendien een maandenlange nawerking tegen hergroei. Door zijn lange nawerking volstaan dus twee behandelingen per jaar: één in de lente en één in de herfst.

Dit product is ook als gebruiksklare spray te verkrijgen onder de naam Algen- en Mosverwijderaar , voor toepassing op kleinere oppervlakken. De 5 liter verpakking van Algen- en Mosverwijderaar bestaat namelijk uit een 5 liter bidon gevuld met gebruiksklaar product, deze kan u gewoon rechtstreeks in uw rug of druksproeier doen zonder aan te lengen). Deze verpakking laat iedereen toe om met een eenvoudige handeling groene aanslag te verwijderen op tuinmeubilair, bloempotten, terrassen,... Het verkeerd doseren in het spuittoestel of gieter hoort er niet meer bij.

Extra tip: na het aanbrengen van For Green of  Algen- en Mosverwijderaar moet er niet geschuurd worden. Er mag ook geen water nagespoeld worden. Gewoon het product laten intrekken, en de zon doet dan de rest. Na 3 dagen is alle groene aanslag aan het wegsmelten, zodat er niets meer overblijft na een week.

Nog een tip: een fijne verdeling van het product op het te behandelen oppervlak werkt de dieptereiniging in de hand, en voorkomt overmatige afvloei met verlies van product als gevolg. Bij afvloeiing veroorzaakt dit middel evenwel geen schade aan grasboorden of beplanting. Dat is handig om weten!

Algen- en Mosverwijderaar kan daarenboven toegepast worden op alle materialen: hout, steen, plastic, metaal,... en dit zonder enige schade!