Groene aanslag, ongevraagd komt het elk jaar terug...

We kennen het allemaal: gladde terrassen na de winterperiode, een gevaarlijke toestand! Algen en wieren zijn hier de oorzaak van. We kunnen ze dan ook best verwijderen vooraleer er zich gevaarlijke slippartijen voordoen.

Edialux ontwikkelde hiertoe het product Groenreiniger Pro. Deze groenreiniger verdelgt in een mum van tijd aanwezige uitgroei van algen en wieren, en biedt bovendien een maandenlange nawerking tegen hergroei. Door zijn lange nawerking volstaan dus twee behandelingen per jaar: één in de lente en één in de herfst.

Dit product is ook als gebruiksklare spray te verkrijgen onder de naam GROENREINIGER RTU, voor toepassing op kleinere oppervlakken. Revolutionair aan GROENREINIGER RTU is zijn geïntegreerde batterijsproeier. De 5 liter verpakking van GROENREINIGER RTU bestaat namelijk uit een 5 liter bidon gevuld met gebruiksklaar product, met een bijgeleverde spuitrevolver op batterijen (batterijen inbegrepen). Deze superhandige verpakking laat iedereen toe om met een eenvoudige handeling groene aanslag te verwijderen op tuinmeubilair, bloempotten, terrassen,... Het zoeken van het spuittoestel of gieter hoort er niet meer bij, evenmin verkeerd doseren. De batterijsproeier is altijd en overal inzetbaar. Opnemen, sproeien en terug opbergen! Zo eenvoudig is het nu eenmaal geworden.

Wenst men de lege bidon met batterijsproeier te hergebruiken, dan kan dat. Door het geconcentreerd product Groenreiniger Pro aan te kopen, en het zelf aan te lengen met water in de 5 liter bidon, verkrijgt men opnieuw 5 liter gebruiksklare oplossing. En als de meegeleverde batterijen in de batterijsproeier ooit zouden leeg zijn, dan kun je deze zeer gemakkelijk vervangen door herlaadbare batterijen. Zo kan je deze superhandige verpakking telkens opnieuw gebruiken.

Extra tip: na het aanbrengen van Groenreiniger Pro of GROENREINIGER RTU moet er niet geschuurd worden. Er mag ook geen water nagespoeld worden. Gewoon het product laten intrekken, en de zon doet dan de rest. Na 3 dagen is alle groene aanslag aan het wegsmelten, zodat er niets meer overblijft na een week.

Nog een tip: een fijne verdeling van het product op het te behandelen oppervlak werkt de dieptereiniging in de hand, en voorkomt overmatige afvloei met verlies van product als gevolg. Bij afvloeiing veroorzaakt dit middel evenwel geen schade aan grasboorden of beplanting. Dat is handig om weten!

GROENREINIGER RTU kan daarenboven toegepast worden op alle materialen: hout, steen, plastic, metaal,... en dit zonder enige schade!


Andere artikels

Gazons kunnen geplaagd worden door allerlei ziekten. Gazonschimmels gedijen veelal op dezelfde types van grassen, zodat het graszaadmengsel van belang...

more

Ontbijt op uw terras bij het begin van een veelbelovende zonnige dag, een barbecue met vrienden, gewoon wat luieren onder een parasol met een drankje...

more

Het wegkwijnen van sierplanten, met kort daarop volgend het afsterven van de volledige plant, komt steeds vaker voor in onze tuinen. Wanneer er bovengronds...

more

Het witten van fruitboomstammen is een oude traditie die wat in onbruik is geraakt. Toch heeft het tal van voordelen, en is het zinvol om deze techniek...

more

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig.
Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
De op onze site vermelde prijzen zijn inclusief BTW. Drukfouten in de prijzen voorbehouden.

© Copyright 2014 Edialux nv. All rights reservedmember of Group De Ceuster